67 impala 2-speed wiper motor help! - Impala Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical problems

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 12-16-2012, 06:48 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Portugal
Posts: 38
 
67 impala 2-speed wiper motor help!

After had the windshield wiper completely disassembled and cleaned, the motor won't work anymore. I bench tested the motor alone connecting +12V over the 2 wires (black and pink/black) and I could see the armature moving as being attracted like a magnet to a side, but not spin. The resistance of the armature commutators is about 1.3 ohm and the shunt/series field wires of the case is 4.2 ohm. Am I doing something wrong? Is there another way to test the motor only? Any help will be very appreciate.
Thanks!
Luís
luiscp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-16-2012, 07:35 PM
Moderator
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lewisburg, Ohio
Posts: 2,909
 
Never had much luck testing wiper motors off the car. Install it and see if it works.
dadstoy is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 12-17-2012, 05:30 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Portugal
Posts: 38
 
Anyone else have any other ideas?
luiscp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
armature, windshield, wiper motor

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Impala Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome