63 impala speedo won’t work - Impala Tech
General Tech For best results use forums below.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 09-03-2019, 11:51 PM Thread Starter
 
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
 
63 impala speedo won’t work

Hi all, this has got me stumped, I am having trouble with my speedo in my 63 impala, it has a th350 in it and the speedo doesn’t go when driving, I have taken off the cable at the trans and spun it with a drill and speedo works, I can also see speedo gear moving in trans when I spin the driveshaft, I have also put the gear strait onto the cable and spun the gear with the drill-speedo works, as soon as I do everything back up together-nothing, please help, I am loosing my mind
Impalalife is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 09-04-2019, 08:11 AM
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,063
Blog Entries: 1
 
Are you certain the gear inside the speedometer is not stripped or rounded out so it won’t turn the speedometer cable which is sort of rectangulared shape on that end?

Paul

1966 Impala SS

Please Visit our new site:
http://www.winvoices.com/
1959 through 1988* window stickers, car shippers, dealer invoices, retail sales orders and tank stickers, expertly reproduced, for most Chevrolet Models.





fsc66 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 09-04-2019, 07:24 PM Thread Starter
 
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
 
Yeah, because I have taken the gear and bullet out, set it onto the cable and spun the gear with the drill and the speedo works, I have ordered a new bullet and gear just to make sure
Impalalife is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 09-04-2019, 07:27 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Orange, CA
Posts: 1,343
Blog Entries: 34
 
You probably thought of this, but I seem to recall the cable can slide around, even to the extent that the cable gets pushed up into the speedo and does not engage with the gear on the transmission.

1964 Impala 4 door sedan

My Bloggy Thing: http://www.impalas.net/forums/blog.php?u=2285
dcairns is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 09-04-2019, 09:31 PM Thread Starter
 
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
 
Maybe that is what’s happening, so every time I do the cable up it pulls the inner cable from making contact with speedo
Impalalife is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 09-05-2019, 12:28 AM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Canada
Posts: 330
 
Was it working and quit, or is this some sort of a swap and you're trying to get it working?
Darth is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 09-05-2019, 11:05 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Orange, CA
Posts: 1,343
Blog Entries: 34
 
More likely it is getting pushed up if the inner cable is not seated in the gear on the transmission end. Been a while since I looked at it, but if you can get the cable started into the gear, it should help.

1964 Impala 4 door sedan

My Bloggy Thing: http://www.impalas.net/forums/blog.php?u=2285
dcairns is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Impala Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome